fbpx

Galna vetenskapsmän arbetar inte bara i laboratorier…

Det finns fler former av vetenskap än naturvetenskap – t.ex. pseudovetenskap, och ölvetenskap. Du kan alltså även påträffa galna vetenskapsmän i mikrobryggerier, om du har tur.

Vi vet väldigt lite om livet på förhand, och därför måste vi experimentera oss fram för att hitta nya innovationer som förändrar vår tillvaro till det bättre. Kanske gäller det självkörande bilar. Kanske gäller det kontaktlösa betalningar, men inte minst gäller det öl.

Karlskrona-Mikrobryggeri-fasad-logo

Upptäckarglädjen sätter smaken i allt vi gör.

För att få fram de öler vi har idag har det krävts många sena kvällar i öl-laboratoriet för vår ölforskare, med ögon som gått i kors och en frisyr som alltmer börjat anta formen av en tudelad risbuske. Det har tagit tid, och många öler har inte alls blivit bra – t.ex. en variant bryggd på tallbarr och enhörningstårar. Men för att lyckas måste man våga misslyckas, och det har lett oss fram till resultatet vi kan presentera idag: en noga utvald skara öler du sent kommer att glömma.

Upptäckarglädjen är vårt signum, det är den som sätter smaken i allt vi gör – och för att kunna behålla den skapar vi många limited edition-öler utöver vårt permanenta sortiment. Småskaligheten tillåter oss att ta ut svängarna mer, och varje öl blir unik. Dessutom smakar det godare när du inte vet om du någonsin kommer att få uppleva samma smak en gång till. 

Are you above the legal drinking age in your country?