fbpx

Ett fab bryggeri

Galna vetenskapsmän- och kvinnor arbetar inte bara i laboratorier. Det finns fler former av vetenskap än naturvetenskap – t.ex. pseudovetenskap. Och ölvetenskap. Så galna vetenskapsmän kan du även påträffa i t.ex. ett mikrobryggeri, om du har tur.

Vi vet väldigt lite om livet på förhand, och därför måste vi experimentera oss fram för att hitta nya innovationer som förändrar vår tillvaro till det bättre. Kanske gäller det antibiotika. Kanske gäller det självkörande bilar. Kanske gäller det öl.

Karlskrona-Mikrobryggeri-fasad-logo

Upptäckarglädje

För att få fram de öler vi har idag har det krävts många sena kvällar i öl-laboratoriet för vår ölforskare med ögon som går i kors och en frisyr som alltmer börjar anta formen av en tudelad risbuske. Det har tagit tid, och många öler har inte alls blivit bra – t.ex. en variant bryggd på tallbarr och enhörningstårar. Men för att lyckas måste man våga misslyckas, och det har lett oss fram till resultatet vi kan presentera idag: en noga utvald skara riktigt fabulösa öler.

Upptäckarglädjen är vårt signum, det är den som sätter smaken i allt vi gör – och för att kunna behålla den gör vi många Limited edition-öler utöver vårt permanenta sortiment. Småskaligheten tillåter oss att ta ut svängarna mer, och varje dryck blir unik. Dessutom smakar det godare när du inte vet om du någonsin kommer att få uppleva samma smak en gång till. 

Are you above the legal drinking age in your country?